Δραστηριότητες

Αρχική Δραστηριότητες

Θεολόγος - Δραστηριότητες

Μουσεία

Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στο χωριό περπατώντας κατά μήκος του πλακόστρωτου κεντρικού δρόμου που διατρέχει το χωριό να επισκεφτεί το λαογραφικό μουσείο με πλήθος σημαντικών εκθεμάτων λαϊκής αρχιτεκτονικής. Επίσης εδώ βρίσκεται και η κατοικία του πολυγραφότατου Θασίτη συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού.

Αξιοθέατα

Σε κάθε βήμα του ο επισκέπτης νιώθει έντονα την βαριά ιστορική κληρονομιά του τόπου, όπως στο τοξωτό γεφύρι ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής που βρίσκεται έξω από το χωριό, καθώς και στις εκκλησίες της αγίας Παρασκευής και του αγίου Δημητρίου (κτισμένης το 1803 μ.Χ.) με το περίτεχνο εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο της. Αλλά και στα μικρά ξωκλήσια της Παναγούδας και του Αρχαγγέλου όπου δεσπόζει μοναδική Βυζαντινή τοιχογραφία που χρονολογείται γύρω στο 1430.

Αγορά

Στα μαγαζάκια του χωριού, μπορείτε να βρείτε μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα, με το μέλι της Θάσου και τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού να έχουν την τιμητική τους. Γαστρονομική απόλαυση επίσης προσφέρουν οι ταβέρνες με ντόπιο ψητό κατσικάκι.

Παραδοσιακά γλέντια

Τα καλοκαίρια πλήθος τουριστών πλημμυρίζουν το χωριό που προσφέρει απλόχερα τις χάρες του. Ο Θασίτικος γάμος που αποτελεί αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου, συγκεντρώνει ντόπιους και παραθεριστές σε ένα ξέφρενο τοπικό γλέντι, μοναδικό για την αυθεντικότητά του σε ολόκληρη την περιοχή.

Ορειβατικά Μονοπάτια

Εξερευνήστε τις κρυμμένες ομορφιές του βαθιά πράσινου νησιού μας. Κάντε μια περιήγηση στο εσωτερικό της Θάσου, κοιτάζοντας τις άγριες θέσεις και την εκπληκτική θέα. Ξεκινήστε από την τοξωτή γέφυρα λίγο έξω από το χωριό.

Ψάρεμα

Η Θάσος φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια της. Σε όλο το νησί υπάρχουν θαυμάσια μέρη για ψάρεμα. Ζητήστε από τον ιδιοκτήτη να οργανώσει για εσάς μια κρουαζιέρα για ψάρεμα και να σας αποκαλύψει τα μυστικά του ψαρέματος.