Πώς να φτάσετε

Αρχική Πώς να φτάσετε

Το νησί της Θάσου είναι ένας πραγματικός θησαυρός. Διατηρεί όλα τα στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής παράδοσης που έχουν χαθεί από πολλά Ελληνικά νησιά. Ένας σημαντικός λόγος για να επιλέξετε την Θάσο για τις διακοπές σας είναι το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο κοντά στα παράλια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και αυτό σας επιτρέπει να κάνετε και άλλες περιηγήσεις σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους και όμορφες πόλεις οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε όλη την Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία).

Η επιφάνεια της είναι από 393 km2 και οι κάτοικοι της είναι περίπου 13.500 άτομα. Το νησί δεν έχει αεροδρόμιο, αλλά εξυπηρετείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καβάλας.
Υπάρχουν εκπληκτικοί δρόμοι που συνδέουν όλες τις μεγάλες πόλεις της περιοχής. Περίπου 2 ώρες (165 χλμ.) χρειάζεται για να φτάσει κάποιος στο Λιμάνι της Κεραμωτής με αυτοκίνητο από την Θεσσαλονίκη. Είναι περίπου ο ίδιος χρόνος από εδώ ως την τελευταία Ευρωπαϊκή Πόλη στα ανατολικά, την Αλεξανδρούπολη (174 χλμ.).
Πλοία συνδέουν το νησί με την Καβάλα (1 ώρα) και με την Κεραμωτή (30 λεπτά). Υπάρχει καθημερινή σύνδεση με ferry boat ανάμεσα σε Καβάλα - Πρίνο , Κεραμωτή - Θάσος.
Μπορείτε να φτάσετε στην Καβάλα από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με τις υπηρεσίες του ΚΤΕΛ Καβάλας.
Στη Θάσο υπάρχουν καθημερινά, λεωφορεία τα οποία εξυπηρετούν όλα τα χωριά του νησιού. Το οδικό δίκτυο των 100χμ είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Η Θάσος, όπως και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι ένα μέρος το οποίο πρέπει να δείτε και να βιώσετε για τουλάχιστον λίγες μέρες από τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, συνδυάζοντας το βουνό με την θάλασσα.

Ακόμη, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://dromologia-kavalas-thasou.blogspot.com/

Χαλαρώστε και απολαύστε μαζί μας
τις διακοπές σας